Tak przygotowana rzodkiewka to doskonały dodatek do wielu dań głównych.
Sama w sobie może być wspaniałą przystawką.
Warto się do niej przekonać :)
Pęczek rzodkiewek
1 łyżka masła
sól
pieprz
1/2 łyżeczka cukru
Rzodkiewki umyć i przełożyć do małego rondelka, zalać wodą tak aby w niej pływały. Dosolić i lekko posłodzić.
Od chwili wrzenia gotować ok 3-5 min.
Wyjąć z garnka i chwilę podsmażać na maśle.
Doprawić świeżo zmielonym pieprzem.
Można podawać z bułką tartą uprażoną na maśle.
Świetny pomysł- do tej pory wcinałam tylko świeżą- nigdy nie przetwarzałam, bo nie wiedziałam jak będzie smakować i czy w ogóle będzie;) Teraz pozostaje wypróbować:)
OdpowiedzUsuńDziękuję :) Jestem ciekawa jakie będą wrażenia smakowe. Uważaj tylko aby nie gotować za długo bo lubi zgorzknieć.
UsuńSmacznego ! :)