sobota, 11 października 2014

Krupczatkowe naleśniki w pięć minut



Nie miałam od ręką zwykłej mąki więc wykorzystałam krupczatkę.
Naleśniki wyszły smakowite.
Dodatki wg upodobań.
Były zdobyczne powidła z aronii, dżem z kaktusa, mango w zalewie....Co kto lubi?
A jakie są Twoje ulubione naleśniki?

Składniki:
1 szklanka mąki krupczatki
1 szklanka mleka
3/4 szklanki wody
2 jajka
3 łyżki oleju
szczypta soli
1 łyżka cukru ( jeśli mają być na słodko )

Wszystkie składniki ze sobą połączyć.
Smażyć na rozgrzanej patelni bez użycia oleju ( jest już w cieście ).
Ze smażeniem zajęło mi to ok 25 min.



Naleśniki na 100 sposobów

2 komentarze:

Wszelkie komentarze i sugestie mile widziane :)