Całkiem niedawno poznałam smak rydza.
Muszę przyznać, że bardzo mi odpowiada.
Propozycja, którą proponuję dziś może być doskonałą bazą do jajecznicy czy sosu, czy farszu do tarty.
Ja zrobiłam z nich jajecznicę :)
4 dorodne rydze
1 cebula
1-2 łyżki masła ( zależy kto ile lubi ;) )
sól
świeżo zmielony pieprz.
Cebulę pokroić w plasterki i zeszklić na maśle.
Grzyby oczyścić, pokroić w mniejsze kawałki i dodać do cebuli.
Podsmażać kilka minut, ale tak aby nie straciły zbyt swojej chrupkości.
Jeśli ma być jajecznica dodać jajka :)
Jeśli nie..... To już zależy od fantazji gotującego.
Zapraszam do rydza !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszelkie komentarze i sugestie mile widziane :)