niedziela, 21 września 2014

Leczo z patisonami




Tym razem przemówiły do mnie piękne małe patisony. 
Będą doskonałym składnikiem do lecza, które uwielbia chyba cała moja rodzina :)
a ja sama jestem jego wielką fanką od wielu, wielu lat :)

Składniki na około 6 porcji:
6 małych patisonów
2 małe cukinie
4 cebule
3 czerwone papryki
3 duże pomidory
1/2 papryczki chilli
2 pętka średnio tłustej kiełbasy
2 łyżki oliwy lub oleju
sól
pieprz
3 łyżki ketchupu lub lub przecieru pomidorowego ( tym razem padło na ketchup z pieprzem )

Kiełbasę kroję w półplasterki i podsmażam na głębokiej patelni na oliwie.
Cebulę kroję w piórka, paprykę w grube kawałki, patisona w ćwiartki, cukinię w
grube plastry, pomidory w dużą kostkę.
Chilli siekam jak najdrobniej.
Do podsmażonej kiełbasy dodaję kolejno, cebulę, paprykę, patisony, cukinię, pomidory.
Każdej warstwie daję się chwilę poddusić.
Na sam koniec doprawiam solą, świeżo mielonym pieprzem, chilli oraz przecierem.
Duszę kilka minut tak aby wszystko się dobrze połączyło.

Polecam wszystkim fanom lecza ;)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wszelkie komentarze i sugestie mile widziane :)