Do przygotowania tego dania potrzebne są:
główka młodej kapusty
20 dag boczku wędzonego
4-5 średnich marchewek ( najlepiej młodych)
1/2 kostki margaryny
1/2 pęczka koperku
1/2 pęczka natki pietruszki
1/2 szkl wody
sos sojowy
łyżeczka brązowego cukru
Boczek pokroić w drobne kawałki i podsmażyć w garnku. Jak już się zarumieni dodać pół kostki margaryny, następnie pokrojoną w cieńkie plastry marchew. Odczekać aż marchew lekko zmięknie. Dodać posiekaną kapustę ( nie za drobno, żeby się nie rozgotowała).Wlać pół szklanki wody. Dusić około 30 min, od czasu do czasu mieszając. Pięć minut przed końcem duszenia doprawić sosem sojowym i cukrem i dosypać posiekaną natkę i koperek.
Dziś powtórka :)
OdpowiedzUsuń