czwartek, 29 maja 2014

Białe szparagi zapiekane pod beszamelem




4 pęczki świeżych białych szparagów
kilka plasterków ulubionej szynki  ( najlepsza jest parmeńska )
sos beszamelowy (przepis w poprzednim poście)

Szparagi dokładnie obrać i odciąć zdrewniałe końcówki.
Można je delikatnie obgotować w osolonej i posłodzonej wodzie.
Szynkę pokroić w paski i owinąć nimi szparagi.
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Całość polać beszamelem.
Włożyć do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec około 25 minut ( jeśli były ugotowane).
Jeśli były surowe dobre będą po około 40 minutach.

Udekorować natką piertuszki.

Pychota :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wszelkie komentarze i sugestie mile widziane :)