Przepis na ciasto i sos podałam w dwóch poprzednich postach.
Farsz:
3 duże suszone grzyby szmaciaki gałęziste
( te przywiozłam z Chin ale w Warszawie można dostać np. na Marywilskiej u Wietnamczyków),
w Polsce są one pod ochrona więc nie radzę ich zbierać w lesie.
1 młoda cebula
3 łyżki jasnego sosu sojowego
pół szklanki wody
2 łyżki masła
pieprz
Grzyby połamać, zalać wodą i sosem sojowym. Doprowadzić do wrzenia.
Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na maśle.
Dodać odcedzone szmaciaki. Podlewać wywarem po grzybach jeśli będą zbyt suche. Dusić około 10 min.
Przełożyć do podpieczonego ciasta.
Zalać sosem.
Piec jeszcze 30 min w temp 200*C
Przyznam szczerze, że ta tarta smakowała mi najbardziej :)
Wszelkie komentarze i pytania mile widziane :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszelkie komentarze i sugestie mile widziane :)