piątek, 7 listopada 2014

Pak Choi z dodatkami wegetariańskimi




W jednej z popularnych sklepów udało się w bardzo przystępnej cenie upolować 
kapustę Pak Choi.
Popularna głównie w daniach azjatyckich.
To bardzo wdzięczne w obróbce kuchennej warzywo :)

Znów wyszło danie wegetariańskie.

Składniki:
2 kapusty Pak Choi
ćwiartka kalafiora Romanesco
1 papryczka chilli
1/2 zielonej papryki
1/2 żółtej papryki
4 ząbki czosnku
kilka kwiatów białego kalafiora
1 łyżeczka białego sezamu
1 łyżeczka czarnego sezamu
ok 4 łyżki oleju z kiełków kukurydzy z aromatem trawy cytrynowej i imbiru ( Lidl)
3 łyżki jasnego sosu sojowego
1/2 łyżeczki brązowego cukru
2 porcje makaronu ( rosołowego )
sok z połowy cytryny
świeża kolendra

Warzywa umyć i pokroić w grube kawałki.
Za patelni ( najlepiej woku) rozgrzać olej. 
Wrzucić kalafiory, następnie kapustę, paprykę, posiekany drobno czosnek.
Doprawić do smaku. Dodać chilli, ugotowany makaron i sezam.
Skropić sokiem z cytryny
Gotowanie nie powinno nam zająć dłużej niż 20-25 min.
NA talerzu obficie posypać kolendrą.
Meeega szybkie :) i smaczne i lekkie danie.
Polecam ! ! !



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wszelkie komentarze i sugestie mile widziane :)