Dziś rządy w kuchni objął Królewicz :)
Na moje życzenie przygotował kapustę z grzybami....
Według przepisu swojej babci :)
Smakowało, jak zawsze wyśmienicie!
2 kg kiszonej kapusty
suszone grzyby ( dużo )
2 cebule
1/3 kostki masła
3-4 liście laurowe
ziele angielskie
2 łyżki cukru
pieprz
Kapustę przepłukać i pokroić w razie potrzeby.
Wrzucić do garnka wraz z liśćmi laurowymi.
Grzyby zalać wrzątkiem i moczyć około pół godziny.
W tym czasie pokroić w kostkę cebulę i zeszklić na maśle.
Dodać do kapusty.
Namoczone grzyby wraz z wodą dodać do kapusty.
Gotować do zredukowania wody.
Doprawić cukrem i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszelkie komentarze i sugestie mile widziane :)