sobota, 1 listopada 2014

Kapusta z grzybami



Dziś rządy w kuchni objął Królewicz :) 
Na moje życzenie przygotował kapustę z grzybami....
Według przepisu swojej babci :)
Smakowało, jak zawsze wyśmienicie! 


2 kg kiszonej kapusty
suszone grzyby ( dużo )
2 cebule
1/3 kostki masła
3-4 liście laurowe
ziele angielskie
2 łyżki cukru
pieprz 

Kapustę przepłukać i pokroić w razie potrzeby.
Wrzucić do garnka wraz z liśćmi laurowymi.
Grzyby zalać wrzątkiem i moczyć około pół godziny.
W tym czasie pokroić w kostkę cebulę i zeszklić na maśle.
Dodać do kapusty.
Namoczone grzyby wraz z wodą dodać do kapusty. 
Gotować do zredukowania wody.
Doprawić cukrem i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wszelkie komentarze i sugestie mile widziane :)