środa, 29 stycznia 2014

Spaghetti ze szpinakiem







Spaghetti pełnoziarniste ze szpinakiem i liśćmi białej rzepy


1,5 opakowania szpinaku
liście z trzech białych rzep
2 łyżki stołowe masła
1 średnia cebula 
3 ząbki czosnku
1 mały jogurt grecki
sól 
pieprz
pół paczki makaronu razowego

Makaron wrzucić na osolony wrzątek. Gotować ok 7-9 minut.
W tym czasie na patelni rozpuścić masło i delikatnie zeszklić na nim jedną pokrojoną w piórka cebulę.Dodać posiekany czosnek. Następnie umyte i pokrojone liście białej rzepy i szpinak.
Gdy liście nam ładnie zmiękną a ich wielkość zdecydowanie się zmniejszy doprawić solą i pieprzem. Na sam koniec dodać zahartowany wodą z makronu jogurt. 
Połączyć wszystkie składniki. Dodać ugotowany al dente makaron. 
Na talerzu posypać parmezanem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wszelkie komentarze i sugestie mile widziane :)