poniedziałek, 1 grudnia 2014

Słodko kwaśny Jameson


Co prawda już po Andrzejkach, ale nic nie stoi na przeszkodzie aby zrobić sobie takiego drinka.
Słodko, kwaśno i z pomarańczową nutą...na bazie whisky.

Na jednego drinka składniki :
4 cl Jameson Whisky
4 cl likieru Butterscoth Caramel 
sok z ćwiartki cytryny
skórka z pomarańczy

Alkohol wlać do niskiej szklanki wypełnionej lodem.
Wcisnąć sok z cytryny.
Zamieszać łyżką barmańską.
Aromatyzować skórką z pomarańczy ( można ją delikatnie ścisnąć i obtoczyć po rancie szkła , można też delikatnie podgrzewać zapalniczką i ścisnąć-powinien powstać krótki płomień )
Na zdrowie ! ! !  


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wszelkie komentarze i sugestie mile widziane :)