środa, 10 grudnia 2014

Carpaccio z buraka z wędzonym kurczakiem i suszoną śliwką


Carpaccio z buraków gości na naszym stole baaaardzo często. 
Jak wiadomo buraki są bardzo zdrowe, dlatego zjadam je ze smakiem :) 

Tym razem z wędzonym kurczakiem.
Na jedną porcję potrzebne są:
1 ugotowany, zimny burak
1/2 udka wędzonego kurczaka lub 1/2 wędzonej piersi z kurczaka
garść rukoli
kilka kaparów
3-4 suszone sliwki
3-4 suszone pomidory w oleju
1 łyżka oleju z orzechów ( lidl )
sól
pieprz
sos balsamiczny


Buraka pokroić w cieniutkie plasterki i ułożyć na płaskim talerzu tak aby przykryć nimi całą powierzchnię.
Ułożyć umytą rukolę, pokrojone w plasterki mięso kurczaka, pokrojone śliwki i pomidory.
Dodać kapary.
Polać olejem z orzechów i sosem balsamicznym.
Doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem.
SMACZNEGO BURAKOŻERCY ! ! !  






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wszelkie komentarze i sugestie mile widziane :)