wtorek, 15 kwietnia 2014

Carpaccio z buraka ćwikłowego po polsku


Samo zdrowe jest w burakach stąd kolejna ich odsłona. 

Carpaccio z buraków to bardzo łatwa w przygotowaniu przystawka:
Średnio na porcję dla jednej osoby potrzeba:
1,5 średniej wielkości buraka lub 1 duży
garść roszponki
i UWAGA ! 
w tej wersji 
wędzony twaróg Pilo ( baaarrrdzo aromatyczny) zamiast parmezanu :)
kilka kaparów marynowanych
ulubiony gęsty sos balsamiczny
oliwa z oliwek
sól
pieprz 

Buraki należy ugotować w skórce, tak aby były miękkie. Można też kupić ugotowane. 
Pokroić je w cieniutkie , niemal przeźroczyste plasterki i ułożyć na talerzu. 
Powinny lekko na siebie nachodzić.
Na burakach rozsypać roszponkę, następnie rozkruszyć twaróg wędzony. dodać kapary.
Doprawić oliwą, sosem balsamicznym, solą i pieprzem. 

Co o tym myślicie?


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wszelkie komentarze i sugestie mile widziane :)