Samo zdrowe jest w burakach stąd kolejna ich odsłona.
Carpaccio z buraków to bardzo łatwa w przygotowaniu przystawka:
Średnio na porcję dla jednej osoby potrzeba:
1,5 średniej wielkości buraka lub 1 duży
garść roszponki
i UWAGA !
w tej wersji
wędzony twaróg Pilo ( baaarrrdzo aromatyczny) zamiast parmezanu :)
kilka kaparów marynowanych
ulubiony gęsty sos balsamiczny
oliwa z oliwek
sól
pieprz
Buraki należy ugotować w skórce, tak aby były miękkie. Można też kupić ugotowane.
Pokroić je w cieniutkie , niemal przeźroczyste plasterki i ułożyć na talerzu.
Powinny lekko na siebie nachodzić.
Na burakach rozsypać roszponkę, następnie rozkruszyć twaróg wędzony. dodać kapary.
Doprawić oliwą, sosem balsamicznym, solą i pieprzem.
Co o tym myślicie?
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszelkie komentarze i sugestie mile widziane :)