Na działce mojej mamy botwinki od groma, dlatego wpadłam na pomysł aby przygotować ją inaczej niż zwykle.
Metoda stir fry bardzo przypadła mi do gustu.
Składniki na 3 porcje:
2-3 pęczki młodej botwiny z buraczkami
3 ząbki czosnku
1/4 kostki margaryny lub masła
sól
pieprz
2-3 łyżki wody
Botwinę umyć i dać jej chwilę obeschnąć.
Na patelni rozpuścić margarynę i na dobrze rozgrzaną dodać pokrojony w plasterki czosnek.
Jak się chwilę podsmaży i uwolni armat dodać botwinę.
Podsmażać ok 5 min.
Doprawić i ewentualnie podlać wodą.
Szybkie i smaczne danie :)
Aby dodać ostrości pod koniec można dodać świeża papryczkę chilli.
Doskonały dodatek do dań obiadowych.
Jak wam się podoba taki pomysł?
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszelkie komentarze i sugestie mile widziane :)