sobota, 20 czerwca 2015

Botwinka krótko smażona stir fry




Na działce mojej mamy botwinki od groma, dlatego wpadłam na pomysł aby przygotować ją inaczej niż zwykle.
Metoda stir fry bardzo przypadła mi do gustu.

Składniki na 3 porcje:
2-3 pęczki młodej botwiny z buraczkami
3 ząbki czosnku
1/4 kostki margaryny lub masła
sól 
pieprz
2-3 łyżki wody

Botwinę umyć i dać jej chwilę obeschnąć.
Na patelni rozpuścić margarynę i na dobrze rozgrzaną dodać pokrojony w plasterki czosnek.
Jak się chwilę podsmaży i uwolni armat dodać botwinę.
Podsmażać ok 5 min.
Doprawić i ewentualnie podlać wodą.
Szybkie i smaczne danie :)
Aby dodać ostrości pod koniec można dodać świeża papryczkę chilli.

Doskonały dodatek do dań obiadowych.
Jak wam się podoba taki pomysł?



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wszelkie komentarze i sugestie mile widziane :)