PIECZONE JABŁKA Z CYNAMONEM I MIODEM
Jabłka
cynamon
impir ( suszony lub korzeń )
kandyzowane skórki z pomarańczy
miód
goździki
Jabłka umyć i wydrążyć środki. Do każdego wsypać szczyptę cynamonu, imbiru i kilka goździków oraz kandyzowanych skórek z pomarańczy. Na koniec dodać łyżeczkę miodu. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 C około 15-20 minut.
Uwielbiam takie!!
OdpowiedzUsuń:) ja też :)
UsuńLubię takie, ale tylko zimową porą.
OdpowiedzUsuńZajadam się nimi wpatrując w dobry film, pod kocem w długie wieczory :))
Dziękuję za udział w akcji i zachęcam do tworzenia kolejnych przepisów z jabłkami w roli głównej.
Pozdrawiam.
Dzięki za przyjęcie do akcji :)) Mam nadzieję, że zima szybko nie przyjdzie.... W letni, deszczowy wieczór też polecam :)
UsuńMmm, uwielbiam taki deser w jesienny wieczór, koniecznie z gałką lodów waniliowych :)
OdpowiedzUsuńO tak! Lody waniliowe zdecydowanie tutaj pasują :)
Usuń