poniedziałek, 11 sierpnia 2014

Pieczone JABŁKA z cynamonem




PIECZONE JABŁKA Z CYNAMONEM I MIODEM

Jabłka
cynamon
impir ( suszony lub korzeń )
kandyzowane skórki z pomarańczy
miód
goździki



Jabłka umyć i wydrążyć środki. Do każdego wsypać szczyptę cynamonu, imbiru i kilka goździków oraz kandyzowanych skórek z pomarańczy. Na koniec dodać łyżeczkę miodu. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 C około 15-20 minut.

6 komentarzy:

  1. Lubię takie, ale tylko zimową porą.
    Zajadam się nimi wpatrując w dobry film, pod kocem w długie wieczory :))

    Dziękuję za udział w akcji i zachęcam do tworzenia kolejnych przepisów z jabłkami w roli głównej.
    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki za przyjęcie do akcji :)) Mam nadzieję, że zima szybko nie przyjdzie.... W letni, deszczowy wieczór też polecam :)

      Usuń
  2. Mmm, uwielbiam taki deser w jesienny wieczór, koniecznie z gałką lodów waniliowych :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O tak! Lody waniliowe zdecydowanie tutaj pasują :)

      Usuń

Wszelkie komentarze i sugestie mile widziane :)