niedziela, 1 lutego 2015

Łosoś w sezamie na roszponce



Ta szybka sałatka będzie doskonałą przekąską. 
Przygotowanie bajecznie proste.

Składniki na dwie porcje
duży kawałek świeżego łososia
8 pomidorków cherry
4 garści roszponki
4 cm pora
12 czarnych oliwek
4 łyżeczki sezamu
1-2 łyżki oleju do smażenia
2 łyżki oleju z pistacji
sól 
pieprz
ewentualnie oliwa chilli i sos balsamiczny

Łososia umyć i wytrzeć do sucha.
Pokroić na mniejsze kawałki.
Obtoczyć w sezamie i obsmażyć z każdej strony na gorącym oleju.
Roszponkę umyć i rozłożyć na talerzach.
Na górze ułożyć łososia.
Dodać pokrojone pomidorki, por i oliwki.
Doprawić do smaku.
Gotowe :) 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wszelkie komentarze i sugestie mile widziane :)