środa, 4 lutego 2015

Carpaccio z buraka z marynowanymi rydzami i oliwą truflową



Wiem , wiem....
Możecie już mieć dosyć moich wariacji na temat carpaccio z buraka.
Ja jednak jestem od niego uzależniona i kolejne kombinacje to dla mnie czysta przyjemność.
Skończyły się kapary więc wyjęłam domowej roboty, marynowane rydze od mamy.
I to był strzał w 10 !!!
Pychaaaa !!!!
Zrobiła się z tego mała sałatka na bazie carpaccio, ale co tam :)

Na dwie porcje potrzebne są:
1 ugotowany, duży, zimny burak
garść miksu sałat
10 marynowanych rydzów 
2 płaty grilowanej papryki
1/2 małej cebulki 
oliwa truflowa w spryskiwaczu ( lidl )
oliwa chilli w spryskiwaczu ( lidl )
1/2 opakowania wędzonego sera twarogowego Pilos (lidl )
pieprz świeżo zmielony
sos balsamiczny

Buraka pokroić w cieniutkie plasterki i ułożyć na płaskim talerzu tak aby przykryć nimi całą powierzchnię.
Ułożyć umytą sałatę, pokruszony ser, pokrojoną w plasterki paprykę i cebulkę.
Na wierzchu ułożyć rydze.
Spryskać oliwą truflową, chilli i sosem balsamicznym.
Doprawić świeżo mielonym pieprzem.
REWELACJA ! ! !  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wszelkie komentarze i sugestie mile widziane :)