niedziela, 6 lipca 2014

Carpaccio z cukinii


Zainspirowałam się daniem mojej znajomej. 
Jednak nie byłabym sobą gdybym nie zmieniła przepisu.
Wyszła bardzo smaczna i lekka przekąska. 

1 młoda cukinia
garść mieszanych sałat
2 łyżki wędzonego twarogu (może też być parmezan)
prażony sezam
olej arachidowy
sos balsamiczny
sól morska
pieprz

Cukinię pokroić w bardzo cienkie plastry. Najlepiej użyć do tego obieraczki do warzyw.
Ułożyć jeden obok drugiego, tak aby delikatnie na siebie nachodziły. 
Na wierzch położyć sałatę, a na niej rozkruszyć ser.
Sezam uprażyć na patelni i posypać nim talerz.
Polać olejem arachidowym i sosem balsamicznym.
Można delikatnie polać sokiem z limonki.
Sól i świeżo mielony pieprz do smaku.


4 komentarze:

Wszelkie komentarze i sugestie mile widziane :)