wtorek, 10 maja 2016

Jajko w koszulce, jajko poszetowe , jajko poche



Okazuje się, że przygotowanie jajka w koszulce to nic trudnego. 
Podejrzałam sposób Jamie Olivera i już zawsze tak będę je gotować :)

Potrzebna nam jest tylko przegotowana, delikatnie osolona woda ( może być bez soli ) i jajko oczywiście ;)
Już piszę jak to zrobić.
W małym garnku doprowadzić do wrzenia posoloną lub nie wodę. Przykręcić płomień pod garnkiem na jak najmniejszy, aby woda przestała wrzeć. 
Do małego pojemnika wbić jajko i delikatnie przelać je do gorącej wody.
Ostrożnie dookoła przemieszać łyżką. Jajko zacznie się ścinać.
Gotować ok 2 min od czasu do czasu "kręcąc" w garnku łyżką.
Przełożyć na talerz i można startować z kolejnym jajkiem :)
Prawda, że łatwe?


2 komentarze:

Wszelkie komentarze i sugestie mile widziane :)