Okazuje się, że przygotowanie jajka w koszulce to nic trudnego.
Podejrzałam sposób Jamie Olivera i już zawsze tak będę je gotować :)
Potrzebna nam jest tylko przegotowana, delikatnie osolona woda ( może być bez soli ) i jajko oczywiście ;)
Już piszę jak to zrobić.
W małym garnku doprowadzić do wrzenia posoloną lub nie wodę. Przykręcić płomień pod garnkiem na jak najmniejszy, aby woda przestała wrzeć.
Do małego pojemnika wbić jajko i delikatnie przelać je do gorącej wody.
Ostrożnie dookoła przemieszać łyżką. Jajko zacznie się ścinać.
Gotować ok 2 min od czasu do czasu "kręcąc" w garnku łyżką.
Przełożyć na talerz i można startować z kolejnym jajkiem :)
Prawda, że łatwe?
uwielbiam
OdpowiedzUsuńJa też :) Lubię jajka w każdej postaci :)
Usuń