tag:blogger.com,1999:blog-7263599565587208069.post9158100371757133340..comments2023-08-13T09:39:08.740+02:00Comments on Jemy Pijemy : Grzyby leśne na maśle uduszoneJemy Pijemyhttp://www.blogger.com/profile/05607630182638112381noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-7263599565587208069.post-70353831543899796852023-08-11T13:45:05.698+02:002023-08-11T13:45:05.698+02:00Upieram się przy swoim. Ten sposób pozwala przecho...Upieram się przy swoim. Ten sposób pozwala przechowywać w słoikach grzyby rok czasu, oczywiście do duszenia dodana jest cebula drobno krojona. Wojtek Gruszczynskihttps://www.blogger.com/profile/04201106716311485569noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7263599565587208069.post-74494492713101449532019-10-05T15:26:49.181+02:002019-10-05T15:26:49.181+02:00Ja jednak zostaną przy swojej opcji z podlewaniem,...Ja jednak zostaną przy swojej opcji z podlewaniem, wówczas lepiej mi smakują i są duszone ;) <br />Przetestowałam różne opcje i ta odpowiada mi najbardziej :)Jemy Pijemyhttps://www.blogger.com/profile/05607630182638112381noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7263599565587208069.post-6366800203369414802019-10-03T15:08:40.330+02:002019-10-03T15:08:40.330+02:00Jeżeli tak to są smażone nie duszone. Polecam robi...Jeżeli tak to są smażone nie duszone. Polecam robić je w głębszym garnku bez podlewania rosołkiem. Grzyby posiadają dużo wody i i wystarczy masło. Grzyb lubi pieprz mielony i ziele angielskie. Wojtek Gruszczynskihttps://www.blogger.com/profile/04201106716311485569noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7263599565587208069.post-39698603407838685872018-09-25T19:21:54.705+02:002018-09-25T19:21:54.705+02:00Ja jednak od kilku lat nie obgotowuję, i nie znala...Ja jednak od kilku lat nie obgotowuję, i nie znalazłam nigdzie odpowiedzi dlaczego trzeba to robić. Lubię je w takiej bardziej chrupiącej formie. Miałam okazję przyglądać się kilku szefom kuchni i bardzo często tylko kroili grzyby i od razu wrzucali je na patelnię.<br />Widać to kwestia przyzwyczajenia :) Wydaje mi się, że w trakcie tego podlewania bulionem już się lekko obgotowują. <br />Niektórzy przygotowują z podgrzybków czy borowików carpaccio i też mi bardzo smakuje :)Jemy Pijemyhttps://www.blogger.com/profile/05607630182638112381noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7263599565587208069.post-56395092308151074952018-09-25T15:58:30.425+02:002018-09-25T15:58:30.425+02:00podgrzybki trzeba lekko obgotować podgrzybki trzeba lekko obgotować Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11113250581968233523noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7263599565587208069.post-20043449055522362122017-09-05T16:40:51.386+02:002017-09-05T16:40:51.386+02:00Właśnie udusiłam w ten sposób grzybki,są pyszne!Po...Właśnie udusiłam w ten sposób grzybki,są pyszne!Polecam!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03827396542820359194noreply@blogger.com